naar startpagina van art7d.be naar startpagina van spiegelingen naar een andere  pagina

Polen

We ervaren ons als één persoon. Dat is eigen aan ons bewustzijn. Maar is het een realiteit of een illusie? Swat, we ervaren vaak meerdere subpersoonlijkheden in onszelf, die noemen we gemakshalve polen, omdat zij centra zijn, die uitstralen, aantrekken en afstoten.

Ervaar je polen in jezelf? Weet je hoe die polen zijn? Wie ze heeft beïnvloed of mee gevormd? Kan je ze een naam geven? Misschien herken je de pool vader en moeder, school of opvoeding, omgeving, geweten, instinct, engel en duivel, licht en schaduw, de realist en de idealist? De laatste zijn tegenstellingen: polen kunnen uitersten zijn die zich afgescheiden profileren, onze dualiteit. Hoe meer we onze engel voeden, hoe meer het duiveltje aan de deur port.

Zijn er ook polen die je niet zo goed erkent? Polen kunnen dicht bij drijfveren of motieven liggen, verlangens, frustraties, idealen.
Heb je geen duidelijk beeld van jezelf? Gelukkig, we zijn voor een groot deel mysterie, zoals het leven. Verandert het? Dat betekent dat je leeft! Zie je nog het geheel, of verlies je jezelf? Zoek dan terug!

© Copyright Johan Framhout 2009

Ga naar de andere pagina's via de links in de tekst of met de knoppen bovenaan. Als je jouw bedenkingen wil toevoegen: