logo art7D

naar de startpagina van art7d.be
naar de homepagina van geschiedenis van de moderne schilderkunst
naar de startpagina van virtueel museum
naar de kunst van J.F.
naar de pagina spellen
naar de startpagina van fotografie
naar de startpagina muziek
naar de startpagina muziek van J.F.
naar de startpagina blog
naar de pagina met de CV en de passe-partout van J.F.

Literatuur van Johan Framhout: meer over de 2 romans

 

Roman Cirkel van Illusies

 
kaft van de roman Cirkel van Illusies

‘Cirkel van Illusies’ is een SF- en tegelijk ook een detectiveroman. Krisian Wellis, een privédetective van de aarde, wordt naar een verre aardse kolonie gestuurd om er de verdwijning te onderzoeken van de drie vorige aardse afgevaardigden. De kolonie bevindt zich op een kunstmatige planeet, ergens in het Andromedastelsel en kan slechts bereikt worden via de geheimzinnige poorten, waarvan niemand de bouwers kent. Ook wie de kunstmatige planeet ontwierp, is een raadsel. Maar de Gokatarasj, een volk uit een naburig zonnestelsel, heeft zichzelf de taak opgelegd om toezicht te houden op de kunstmatige planeet, waar tienduizenden verschillende wezens een onderkomen kregen, elk in een van de cellen.
Krisian komt er heel snel terecht in een aanslag, waarbij elf collega’s het leven laten. De aanval gebeurt in een cafetaria, waar de detective Shinla leert kennen, afkomstig van de planeet M’dar. Zij zal in het verhaal een uiterst belangrijke rol spelen. Krisians taak is door de aanslag veel groter geworden en hij komt in een kluwen terecht van corruptie, bloedige geschiedenisverhalen van de kolonie en complotten tussen de verschillende wezens die de kolonie van de aarde omringen.
Tegelijk met het onderzoek van Krisian Wellis begint er nog een ander verhaal, over Danlin, de alf. Een fantasy-verhaal dat aanvankelijk geen band lijkt te hebben met de rest. Toch vloeien de beide verhalen uiteindelijk in elkaar over.
De roman is rijk gekruid met spannende achtervolgingen, geheimzinnige tochten, plastisch beschreven fantasielandschappen, humoristische en romantische passages. Met enkele boeiende dialogen, die alle definities over echtheid en schijn in twijfel trekken… Het plot is heel verrassend en onvoorspelbaar. Als SF-roman geeft het boek een goed beeld van onze waarschijnlijke leefwijze in de toekomst. Omdat de roman niet technisch is, is hij toegankelijk voor iedereen, ook voor diegenen die niet snel naar een SF grijpen. De hoofdpersonages Krisian, Shinla en Danlin, worden geleidelijk steeds meer levend en je begint van hen te houden. Wees gerust, ofschoon dit boek een afgerond verhaal is, is er nog een tweede roman!
(578 pp)

Dit boek is gepubliceerd bij Yanga. Bekijk deze roman bij Yanga.

Gratis deze roman downloaden voor uw e-reader of tablet (.epub)
hier
downloaden, grootte is 1.09 MB

 

Roman Fenrir

 
kaft van 'Fenrir', de tweede roman van Johan Framhout

De tweede roman, 'Fenrir', is geen vervolg van de eerste roman maar een volledig nieuw verhaal met dezelfde hoofdpersonages. Je kan het verhaal volledig volgen, ook als je de eerste roman niet gelezen hebt. Of je kan gerust starten met dit boek, als je de eerste roman te volumineus vindt.

De grijze planeet, een jaar later. De detective Krisian Wellis ervaart dat beroemdheid geen garantie is op werk, hij is te duur voor de doorsnee burger en bovendien heeft de bevolking terug alle vertrouwen in de Dienst Veiligheid. Krisian ziet zich om financiële reden genoodzaakt een opdracht van een rijke barones aan te nemen: het opsporen van haar vermiste hondje. Wat een akkefietje lijkt, draait echter uit op het grootste drama dat ons heelal in eeuwen heeft meegemaakt, de komst van Fenrir.

Ondertussen is Danlin, de alf, op expeditie op de planeet Grotsj. Samen met drie gezellen moet hij er een onverklaarbaar en onbeschrijfbaar fenomeen opsporen. De planeet Grotsj wordt beheerd door de Tjaunau's en Danlin ondervindt al snel dat deze wezens geen doetjes zijn. Het begint met een vervelend oponthoudt en eindigt met een strijd op leven en dood. Op het einde van hun tocht vinden zij de opdracht om het heelal te redden.

Een héél spannend boek met aanslagen, moord, ontvoering, spionage, corruptie, achtervolgingen... en met nog méér humor. Ook het inhoudelijke ontbreekt hier niet. Waar de eerste roman als thema 'schijn en werkelijkheid' had, realiteit of virtualiteit, rijzen nu andere vragen: wat doe je als je weet dat je dagen geteld zijn? Bestaat er zoiets als goed en kwaad? Is het leven een strijd tussen licht en duisternis?

De roman vangt aan met een stukje aardse geschiedenis, anno 1937, de vooravond van de tweede wereldoorlog. Het laat je de ramp herbeleven van de Lindenberg dat bij zijn landing vuur vatte, het laatste luchtschip van de familie Zeppelin die zich tegen het nazisme verzette. Was het een ongeval of was het een aanslag? (421 pp)

Dit boek is gepubliceerd bij Yanga. Bekijk of bestel deze roman bij Yanga.

 

Roman Krekeleer

 
cover roman 'Krekeleer' van Johan Framhout

De zoektocht naar een verdwenen vriend brengt de detective Krisian Wellis op een verborgen planeet Krekeleer, waar elke technologische evolutie is gestopt bij het zwaard. Hij moet vluchten in het enorme woud van de eeuwige nacht, waar hij besluit niet te stoppen tot hij het mysterie van de planeet heeft onthult. Dat brengt hem na een lange tocht aan de rand van de woestijn waar de dreiging van bizarre dieren concurreert met het gevaar van zijn achtervolgers. De onthulling van het woestijngeheim komt wanneer hij aan een tafeltje een surrealistisch cafetaria ontdekt waar iemand hem opwacht.

Zijn verloofde, Shinla Rihanhin, bevindt zich op een kolonie van M'dar, in oorlogen verwikkeld en probeert er vrede te brengen. Onverwacht krijgt zij hiervoor hulp van Danlin, de alf die oorpronkelijk uit een virtuele wereld komt.

Nataia Darmush, een meisje die groot talent heeft om zich in nesten te werken maar ook om tot een goed einde te brengen, komt terecht bij een wezen dat in een andere dimensie leeft. Die wezens geven graag opdracht om de ketting van oorzaak en gevolg in het gewone heelal te doorbreken en hebben een zwak voor meetkundige lichamen. Op die manier speelt Nataia onverwacht een rol in de gebeurtenissen op Krekeleer en bij Shinla.

Deze derde roman van Johan Framhout is nog in opbouw en wordt verwacht in de loop van 2017, met dit omslagontwerp van JF.

 

E-mails van lezers, reacties op de eerste roman:

Als science-fictionleek -ik heb enkel nog vage herinneringen aan Spock in de jaren 70- begon ik aan je boek. De eerste bladzijden gingen dan ook wat moeizaam, tot het eerste fantasystukje begon. Het verhaal van Krisian kwam ook op dreef en tot mijn verrassing bleken de verhalen in elkaar te lopen. Je doseert de spanning tot een hoogtepunt... en dan begint er een nieuw hoofdstuk. Het plot is zoals in de echte goede Britse detectiveverhalen totaal onverwacht en helemaal anders dan je als lezer dacht te zien aankomen. Ik heb met volle teugen van je boek genoten: niet alleen is je fantazie oeverloos, het boek biedt ook zowel filosofisch, psychologisch als politiek en sociaal denkvoer. En... zoals het in een echte roman past is de nodige romantiek ook aanwezig. De vraag echter blijft... schrijf ik dit in de échte of in een virtuele wereld? Ik kijk uit naar het vervolg

Trees Vandenbussche

Ik vond je roman poëtisch geschreven, met personages die mekaar op een verrassende manier ontmoeten en spannend tot op het einde. Ik vind dat je boek een plaats verdient bij de groten. Het is een goed detectiveverhaal omdat de gebeurtenissen je voortdurend op het verkeerde been zetten, tot op het laatste moment. Het is een goede science-fiction omdat het overloopt van creatieve ideëen, die samen een realiteit vormen waarin ik me helemaal kan inleven. Maar het blijft niet bij die éne realiteit… en wat is nu de echte? Die twijfel bracht me helemaal van mijn stuk.

Frank Stallaert

 

Contact: hertyp aub dit emailadres