logo art7D

naar de startpagina van art7d.be
naar de homepagina van geschiedenis van de moderne schilderkunst
naar de startpagina van virtueel museum
naar de kunst van J.F.
naar de pagina spellen
naar de startpagina van fotografie
naar de startpagina muziek
naar de startpagina muziek van J.F.
naar de startpagina blog
naar de pagina met de CV en de passe-partout van J.F.

Literatuur van Johan Framhout

 

Non-fictie

 

Artikels over schilderkunst (+ Lees op de pagina kunstartikels)

  • Over kleuren, digitaal & pigmenten
  • Kleur bekennen in de schilderkunst
  • Studie van olieverfkleuren op het scherm
  • Tabel met enige petrochemische kleuren & hun lichtechtheid

Over-Stromingen, Geschiedenis van de moderne Schilderkunst. Een chronologische beschouwing hoe verschillend kunstschilders werkten tussen het einde van de 18de eeuw en de tweede wereldoorlog, door Johan Framhout. Met meer dan 1000 illustraties. (+ lees "Overstromingen")

Spiegelingen, Zoektocht in Jezelf, een psychologische site. Kijk in deze toverspiegel en ga spelenderwijs op reis doorheen jezelf. Bekijk jezelf, ontdek jezelf en verrijk je. 28 pagina's met een korte tekst en een passende illustratie. Overschakelen van pagina via de gekleurde trefwoorden.
(+ lees "Spiegelingen, zoektocht in jezelf")

 

Romans

 

Roman "Cirkel van Illusies"

‘Cirkel van Illusies’ is tegelijk fantasy, detectieve-en toekomstroman. Krisian Wellis, een privédetective van de aarde, wordt naar een verre aardse kolonie gestuurd om er de verdwijning te onderzoeken van de drie vorige aardse afgevaardigden. De kolonie...

Roman "Fenrir"

'Fenrir' is de tweede roman, geen vervolg van de eerste maar met dezelfde hoofdpersonages. Krisian Wellis ziet zich om financiële reden genoodzaakt een oninteressante opdracht aan te nemen om een hondje op te sporen. Maar dit ogenschijnlijk akkefietje blijkt uit de draaien op de grootste bedreiging die het heelal ooit heeft gekend.

Lees verder op de pagina roman...

roman1 thumb

roman2thumb

 

Gedichten

 

 

Momenteel is dit boek per internet niet meer bestelbaar.

Dit boek is een bloemlezing uit het werk van Johan Framhout. Gedichten over geluk of de weg tot, over de natuur en haar seizoenen, leven en hartstocht, dood en geboorte. Vaak diepzinnig, soms een louter klankspel, of ludiek. Gedichten die je graag leest, en herleest. Een commentaarvan een lezeres: “telkens ik je gedichten lees, voel ik me heel wat beter.”
Je kan twee gedichten beluisteren in de kolom hiernaast: Gevoelige Snaar en Geluk

 

Gerda Abts en Johan Framhout maakten deze cd, waarbij Johan enkele van zijn gedichten voordraagt, verweven met mandolinemuziek, gespeeld door Gerda. Tussen de gedichten in speelt Gerda ook solostukjes op mandoline, vaak zijn dat eigen improvisaties. Het werd een sfeervol geheel, van hoge kwaliteit. Een cd om bij weg te dromen, om tot leven te komen, tot jezelf, te ontspannen.

Je kan twee gedichten beluisteren, in een gereduceerde kwaliteit: klik op de noot

naar muziekfragment gevoeilige snaar

Gevoelige
Snaar

muziekfragment geluk

Geluk

Bestellen:

mail naar het adres hieronder